Kip pekelen

Voordat we aan de bereiding van de kip beginnen gaan we eerst de kip pekelen/brinen.

Je kunt met verschillende vloeistoffen pekelen. Cola is een goede basis om zoete kip te maken.

Zorg dat de kip helemaal onder de vloeistof staat.

Kip pekelen in cola

  • 1 blikje cola (330 ml)
  • 20 gram zout

Kip pekelen in bier

Bier is ook lekker als basis.

  • 1 flesje bier
  • 20 gram zout

Kip pekelen in water

  • 330 ml water
  • 20 gram zout

Het vlees hoeft niet lang te pekelen. 2 tot 3 uur is genoeg.

Optioneel – Kip laten drogen

Na max 3 uur haal je de kip uit de pekel, spoel je ze af en droog je ze goed af met keukenpapier. Daarna bestrooi je ze met een dry-rub.

Als de kip rondom in de dry-rub zit dan laat je het zo’n 3 a 4 uur drogen in de koelkast. Dit kan op een rooster of bord met een paar vellen keukenpapier. Om het half uur de kip omdraaien.