Wie ben ik

Wie ben ik

 

Ik ben Kevin Pas en ben werkzaam als Cloud Consultant bij RawWorks.

Bij RawWorks draait alles om de eindgebruiker. Wij geloven in een betere omgeving voor mensen. Dat kan met behulp van IT bereikt worden. Een IT-omgeving die eenvoudig in het gebruik is, inspireert en helpt om je werkdoelen te behalen.

De wereld verandert continu en ook de klant organisaties waarvoor wij werken zijn zeer dynamisch. Bij RawWorks veranderen we snel mee met de ontwikkelingen in de markt. Daardoor ontwikkelen we steeds nieuwe diensten waarmee we onze meerwaarde aantonen voor medewerkers en klanten. Op dit moment bieden we onze diensten aan als Consultancy, Projects en Services.

Technieken waar ik op dit moment mee bezig ben:
– Azure Devops
– CI/CD
– Azure App Insights
– Azure Lighthouse
– Azure Active Directory (Domain Services)
– Azure Intune
– Azure App Services
– Azure Webapps, Logic Apps, Functions, PowerApps, API Apps,
– Azure SQL Databases & SQL Managed Instance
– Azure ARM
– Azure Storage
– Azure NSG
– MSSQL
– Powershell
– Microsoft Teams


Mijn kennis, werkervaring en projecten

Solution Engineer – Coöperatie DELA

Als Solution Engineer ben ik verantwoordelijk voor het technisch beheer van de online omgeving. Onder de online omgeving vallen alle applicaties en websites die nodig zijn om in te kunnen loggen op jouw Dela account, verzekeringen af te sluiten, premies te berekenen en het beheren van je polis.

Werkzaamheden zijn (complexe) incidenten/problemen oplossen, processen verbeteren en automatiseren (d.m.v. Azure Devops, Azure automation en scripting), werken aan features, ondersteunen van diverse development teams(troubleshooten, onderzoek incidenten), inrichten en verbeteren van Azure Devops pipelines, inrichten en verbeteren van monitoring en (ondersteunen bij) opleveringen naar productie.

Technieken waar ik op dit moment mee bezig ben:
– Azure Devops
– CI/CD
– Azure App Insights
– Azure App Services, Webapps, Logic Apps, Functions, PowerApps, API Apps,
– Azure SQL Databases & SQL Managed Instance
– Azure Frontdoor
– Azure Cognitive Search
– Azure Application Gateway, WAF
– Azure Storage
– Azure NSG
– MSSQL
– Powershell
– Cloudflare
– DNS
– Atlassian suite
– Sitecore
– .NET applicaties

 

KNNS

Met het team van Premium Field Engineers geven we klanten advies over onze Cloud dienstverlening. We vertalen de klantbehoefte in concrete (migratie) projecten en voeren de inrichting en implementatie van complexe IT-omgevingen (O365, Azure, On-Premise) uit.
Naast de projecten horen werkzaamheden zoals complexe incidenten oplossen, processen verbeteren en automatiseren(d.m.v. Poweshell scripting) ook bij de functie.

Binnen KNNS ben ik applicatiebeheerder van het monitoringsysteem Gensys. Gensys X is BSM en ITSM software voor service providers en IT-afdelingen. Voor proactief en voorspellend IT-beheer van traditionele on-premise IT, private cloud infrastructuren en hybride cloudoplossingen.

Recente projecten:
– Lead Engineer migratie On Premise RDS omgeving naar Microsoft Azure
– Lead Engineer optimalisatie Azure Cloud omgevingen. Mail Exchange naar O365 migraties, Fileserver naar OneDrive en Sharepoint.
– Lead Engineer Liquit applicatie management, uitfaseren applicatieservers, Fileserver naar OneDrive en Sharepoint migratie.
– Lead Engineer device management met Azure AD, Intune en Autopilot
– On Premise SQL naar Azure SQL/SQL Managed Instance
– On Premise Citrix omgevingnaar Microsoft Azure cloud migratie.

Technieken waar ik op dit moment mee bezig ben:
– Azure Active Directory (Domain Services)
– Azure Intune
– Windows Autopilot
– Windows Virtual Desktop(WVD)
– Windows Server 2008/2012/2016/2019
– Azure SQL Databases & Managed Instance
– Azure ARM (Automatisch opzetten van Azure omgevingen)
– Azure Storage
– MSSQL
– Powershell
– VMWare
– HyperV
– Liquit
– Synigo Pulse
– Microsoft Teams


Mirabeau

In de functie Cloud Solution Engineer ben ik verantwoordelijk voor het pro- en reactief beheer van op Windows gebaseerde online (cloud) omgevingen. Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS) spelen hierbij een belangrijke rol.
Werkzaamheden zijn incidenten oplossen, processen verbeteren en automatiseren(d.m.v. scripting), het bewaken van de performance van omgevingen en het uitrollen van releases. Daarnaast speel ik een rol in projecten zoals de bouw of migratie van omgevingen naar de cloud.

De klanten waar voor ik werk zijn:
Cordstrap, Fleurop, Homefashion Group, Jumbo Supermarkten, Mammoet, NVM, Randstad, Woonbedrijf en ZOwonen.
Voor gewerkt: DAF Trucks, DTG, Equens, Q-Park, KLM, Skyteam

Projecten binnen Mirabeau:
– NVM: Sitecore upgrade 6.5 naar 7.2 en 7.2 naar 8.2 als OPS. Sitecore uitrollen via Octopus.
– NVM: Beheer van AWS EC2 Windows Server 2012/2016. SQL Server 2012/2014//2016/2017
– HFG: Sitecore (8.2) Commerce omgeving met Azure VM’s, Windows Server 2012/2016
– Fleurop: Het opzetten van een Azure omgeving(OTAP) d.m.v. Powershell in Octopus Deploy. Azure SQL, Azure Resource Groups, Azure ServiceBus, Storage, WebApps, EPIServer, EPIServer Commerce, New Relic.
– ZOwonen & Woonbedrijf: Het opzetten van een Azure omgeving(OTAP) d.m.v. Azure ARM templates die worden aangeroepen via een PowerShell script. Azure SQL, Azure Resource Groups, Storage, WebApps, EPIServer, Auto-Scaling, New Relic.
– Cordstrap: Opzetten van een Azure omgeving(OTAP). Azure SQL, Storage, WebApps, EPIServer, Auto-Scaling, New Relic en Automation.
– Jumbo Supermarkten: Opzetten van een Azure omgeving(OTAP). Azure SQL, Virtual Machines, EPIServer, Auto-Scaling, Service Bus, Storage, WebApps, New Relic en Automation.
– APG: Azure Web App omgeving.
– KLM omgeving migreren naar de Azure Cloud. Van een Windows Server 2008 naar Azure SQL, WebApps en storage.
– DAF: Sitecore 6.5 updaten naar Sitecore 7.2 – Azure WebApps & Azure SQL opzetten voor campagnes.

Technieken waar ik op dit moment mee bezig ben:
– Azure ARM (Automatisch opzetten van Azure omgevingen)
– Azure Auto Healing
– Azure Automation
– Octopus Deploy
– MSSQL
– Sitecore CMS
– EpiServer CMS
– Powershell
– Load/Stress test
– MongoDB
– New Relic
– Cloudformation


Gemeente Boxmeer

Projectstage
Tijdens mijn afstudeerstage heb ik een advies geschreven met betrekking tot een systeem/netwerk monitoringsysteem. Ik heb diverse systemen met elkaar vergeleken en geïnventariseerd welk systeem het best aan zou sluiten op de wensen van de gemeente Boxmeer.
Resultaat van mijn advies is dat de gemeente Boxmeer is overgegaan tot de aanschaf van het geadviseerde systeem.

Meewerkstage
Als helpdeskmedewerker heb ik een allround functie op ICT gebied vervuld. Naast het verhelpen van storingen en de instructie en begeleiding van (nieuwe) gebruikers was ik tevens verantwoordelijk voor de opslagruimte van de backups en de installatie van nieuwe apparatuur, werkplekken en software (hard- en softwareconfiguraties met behulp van scripts).


Monteur/support beveiligingsystemen

Gedurende mijn stage heb ik als zelfstandig werkend monteur en supportmedewerker klanten geadviseerd op het gebied van beveiligingssystemen. Op basis van de situatie bij de klant bracht ik advies uit over de best passende oplossing en heb ik vervolgens de diverse systemen geïnstalleerd (montage evenals afwerking) en geconfigureerd.